Следвайте Гласове в Атаките към българските институции идват от руския град

...
Следвайте Гласове в Атаките към българските институции идват от руския град
Коментари Харесай

Иван Гешев: Хакерските атаки идват от руския град Магнитогорск

Следвайте " Гласове " в 
" Атаките към българските институции идват от съветския град Магнитогорск. Обект на офанзивата не е президенството, а българската страна ", по този начин основният прокурор Иван Гешев коментира хакерските офанзиви, които смъкнаха уеб страницата на президенството и още няколко български институции през днешния ден. 

Гешев дефинира казуса като сериозен и предстоящ. 
" На всички ни е ясно, че ние сме част от европейското семейство и пазиме европейските полезности. След като сме ясно позиционирани в това отношение, е обикновено да има последици ", сподели още той. 
Главният прокурор увери, че прокуратурата ще си свърши работата и ще отбрани българския народен интерес и този на евроатлантическите сътрудници. 

Иван Гешев сподели, че по случая работят Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “,  както и особено основаното поделение " Киберпрестъпления " към Националната следствена работа.
Припомняме, че Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира по отношение на публикуваната в медии информация за хакерска офанзива против български уеб сайтове. Атаката е била от вида DDoS - разпределителна офанзива за отвод от услуга, оповестиха от СГП.
От прессекретариата на президента осведомиха, че интернет страницата на Администрацията на президента е била обект на масирана DDoS офанзива, обвързвана със закъснение или краткотрайно ограничаване на достъпа до уеб страницата. Предприети са ограничения за понижаване на въздействието на офанзивата, като в нито един миг не е имало посягане върху наличието на уеб страницата, а единствено затрудняване на достъпа до него. 

 
Източници: " 24 часа ", Българска телеграфна агенция, 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР